Doel Vletten op de Maas

Ruim 250 leerlingen van 10 vmbo-scholen en zo'n 250 waterscouts uit de regio nemen deel aan een bijzonder project: het Vletten op de Maas project 2011-2012. Het project is een samenwerking van Nederland Maritiem Land (NML), Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam (KMR) en de Vereniging Scouting Nederland.

Doel van het jongerenproject is het promoten van het werken in de techniek en de maritieme sector in het bijzonder. Leerlingen metaalbewerking uit het derde en vierde leerjaar leren een lelievlet bouwen, onder leiding van hun vakdocent. De waterscouts, die later met de vletten het water op gaan, geven tijdens de bouw adviezen en praktische ondersteuning aan de leerlingen over roeien, wrikken en zeilen.

De officiŽle overdracht van de vletten vindt plaats op 1 juni 2012. Het project wordt dan afgesloten met een roeiwedstrijd en een prijsuitreiking voorafgaand aan Dordt in Stoom. De bemanning van de nieuwe vletten tijdens de race bestaat uit de waterscouts die bij het project betrokken zijn en de leerlingen metaalbewerking die de boten hebben gebouwd.

          contact               homepage